Kávé

A kávéfogyasztás történetében, véleményem szerint a 20. szádad végét és a 21. század elejét a különleges minőségű kávék terjedésének, fejlődésének időszakaként fogják emlegetni világszerte. A pörkölők és fogyasztók tudatos időszaka ez, amikor lehetőség szerint minél többet szeretnénk tudni a csészénkben gőzölgő “feketéről”.

Ennek legjobb bizonyítéka a szemünk láttára szaporodó kávézók, kávéházak renesszánsza, amelyek kínálatában megtaláljuk ezen kávékat és a hozzájuk kapcsolódó információt a származásról, feldolgozásról, pörkölésről és elkészítésről, mint ahogy egyre több pörkölőt alapítanak ezen kávék szakszerű előállítására.

A világ ezen része még “fekete levesként” ismerte meg a frissítő italt, de ma már vidékünkön az espresso kultúra dominál. Terjedése a 20. század elejére tehető a megfelelő eszközök világrajöttével, és manapság a világban elfogyasztott kávék kb. 20 %-a espresso technológiával készül. Elmodhatjuk, hogy fénykorát éljük az espressonak és a belőlük, velük készült italoknak. Hazánkban a kávézási kultúra nagy hagyományokkal rendelkezik, mely időszak a 19. század második felétől kezdődött a kávéházak terjedésével, és manapság büszkén tudunk visszanézni és egyben táplálkozni gyökereinkből.

Fontosak a hagyományok és biztos, hogy legalább ennyire fontos, hogy megfeleljünk a ma fogyasztóinak. Ezen nemes cél érdekében végezzük tevékenységünket 1998-as alapításunk óta. Kínálatunkban a portéka és eszközök mellett szerepel az a tudás is amivel ezt a népszerű italt a megszokásból élvezetté változtathatjuk.

Kapcsolat

Cím: Pasco Kft.
Debreceni utca 241-243
Nyíregyháza
4400

Telefon: Tel.:+36 42 507050
Fax: +36 42 507051
Mobil: +36 30 9435303

Email: info@pasco.hu

Webáruház

Teljes termékválasztékunk megtalálható, és megvásárolható webáruházunkban.

Kövessen bennünket